kötelező biztosítás felmondása
Szolgáltatás

Kötelező biztosítás felmondása – Online is elintézhető?

Magyarországon minden forgalomban lévő gépjárműre kötelező biztosítást kell kötni és az üzembentartójának a feladata erről gondoskodni. Ugyancsak ő jogosult KGFB felmondására is, de tudni kell, hogy bármilyen okból kerül erre sor, vannak betartandó szabályok és határidők. A kötelező biztosítás felmondása jóval egyszerűbb az olyan weboldalak segítségével, mint a www.biztoshely.hu. A váltás lehetősége évente mindössze egyetlen alkalommal aktuális, a biztosítási évforduló közeledésével és a Biztoshely szakembereinek segítségével az interneten keresztül is lezajlik.

Ennek fogalma röviden annyi, hogy a már meglévő szerződést meg lehet újítani, de át is válthatunk egy új, sok esetben kedvezőbb árú vagy jobb szolgáltatást kínáló biztosítóra. Csak két feltétele van a biztosításváltásnak, hogy a meglévő szerződés érvényes és díjjal rendezett legyen, valamint a váltási szándékot legkorábban 60 nappal az évforduló előtt jelezni kell a biztosító felé annak érdekében, hogy a felmondásunk 30 nappal az évforduló előtt megérkezzen a társasághoz.

Van lehetőségünk arra is, hogy a meglévő biztosításunkat felmondjuk és ugyanahhoz a biztosítóhoz szerződjünk vissza jobb feltételekkel. Viszont ebben az esetben egy dologra feltétlenül figyelni kell! Egyes biztosítótársaságok ebben az esetben pótdíjat alkalmaznak és ennek következtében drágulhat a biztosítás. A kellemetlenségek elkerülése érdekében, érdemes tájékozódni a Biztoshely ügyfélszolgálatán, ahol a szakértők a segítségünkre vannak.

Országunkban a leginkább elterjedt és leggyakoribb a váltások között a kötelező biztosításé, ami annak tulajdonítható, hogy ma Magyarországon 14 biztosító értékesíti ezt a módozatot és ennél a terméknél alakultak ki a legnagyobb árversenyek az évek során. Hogyha Ön is a kötelező biztosítás váltásán gondolkodik, célszerű a döntés előtt használnia az említett weboldalon található díjszámító rendszert, ahol minden esetben az aktuálisan érvényben lévő díjakkal és kedvezményekkel számolhat. A meglévő szerződésének lemondását a szakértők elintézik.

Kötelező biztosítás felmondása – Online is elintézhető? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva