Webáruház

A quinoa mag a fogyókúrázók álma

Quinoa mag

A legtöbb fitt és egészséges életmódra törekvő ember álma egy olyan alapanyag, ami rendkívül változatosan alkalmazható és nem okoz gondot a szigorú diéták beépítésébe sem. Az inkák kincse, a quinoa mag tökéletes a fent említett példára. Ha a quinoa mag kerül szóba, nem győzzük hangsúlyozni a számos felbecsülhetetlen tulajdonságát.

A mag bőven tartalmaz fehérjéket, tápértéke rendkívül magas. Mivel kiválóan helyettesíti az állati eredetű fehérjéket, bátran élhetnek a felhasználásával a vegetáriánusok és a vegánok. Fogyókúrázók és cukorbetegek nagy kedvencévé válhat, hiszen könnyen emészthető, sok rostot tartalmaz, szénhidrátjai pedig lassan bomlanak le.

Gazdag B, C és E vitaminban, illetve magnéziumban, kalciumban és foszforban. Könnyen és gyorsan elkészül a konyhai felhasználása során. Az ízében semleges quinoa mag, a rizs és egyéb gabonafélék tökéletes alternatívája köretként. A nem túl karakteres íz világából kifolyólag, készíthetünk belőle sós és édes ételeket is. Rendszeres fogyasztása hamar megmutatja pozitív hatásait.