Webáruház

Csak dicséretet érdemel az Ekomak csavarkompresszor

Dugattyús kompresszorok

Ha a kompresszorokról van szó, akkor általában csak a hozzáértők tudják igazán, hogy mennyi minden múlik azon, hogy milyet is vesz meg a vásárló. Aki biztosra akar menni, a dugattyús kompresszorok korszerűbb típusaiban biztosan nem fog csalódni. Az ilyen szerkezetnek a működése sokban hasonlít a dugattyús szivattyúéhoz.

A dugattyús kompresszorok esetében is megfigyelhető a forgattyús mechanizmus, ami által a meghajtott hengerben megy végbe az alternáló mozgás a hengerfejen. Ezen egy vagy több szívó- és nyomószelep helyezkedik el. A szelepeket a gőzgépekhez és dugattyús motorokéhoz hasonló vezérlés nyitja és zárja. A működési elv fontos részét képezi még az, hogy a dugattyú a felső holtponttól az alsó felé halad, a nyomószelepek zárva találhatóak, illetve a szívószelepek kinyílnak és a kis nyomással rendelkező gáz beáramlik a hengerbe. Amikor a hengerben lévő gáz nyomása eléri a nyomótérben lévő nyomást, a nyomószelepek nyitnak és a gáz kiáramlik rajtuk keresztül a nyomóvezetékbe. A dugattyús kompresszorok számtalan boltban és online áruházban megvásárolhatóak. A ganzair.hu shopnál is beszerezhető ez, éppúgy, mint az Ekomak csavarkompresszor. Ez Magyarországon és sok más országban azért lett felkapott, mert jól működik, roppant ellenálló, kevés karbantartást igényel és nem kerül éppen olyan sokba. Az Ekomak csavarkompresszor sikere annak is köszönhető, legalábbis a szakemberek szerint, hogy speciális kialakítással rendelkezik.

Ennél a kompresszorház és a csavarok fejszalagja között egy rés található. Itt megy végbe a visszaáramlás. Az Ekomak csavarkompresszor megvásárolható hordozható típusban, de természetesen adott a stabil, nem mobilis fajta is. Ez pár kW teljesítménytől egészen több tíz MW-ig beszerezhető. Ami pedig a nyomást illeti, megrendelhető akár a 13 bar teljesítményre képes modell is. Az Ekomak csavarkompresszor esetében említést érdemel, hogy a sűrítő egység hajtása lehet direkt vagy hajtóműves. Érdekességként még megjegyezhető, hogy a csapágyak axiális terhelése miatt az ékszíjas kialakítás nem elterjedt. Ezt csakis kényszerhelyzetben alkalmazzák.