Szolgáltatás

Udvari kemence többféle kivitelben

Udvari kemence

Egy-egy rostélyos sütőalkalmatosság elég sok kertes háznál megtalálható, azonban nem mindenki éri be annyival, mert még bőven van mit fokozni a gasztronómiai szerkezetek repertoárját illetően. Aki például még jószágokat is tart otthon, annak bármikor jól jöhet a házi füstölő, amivel önmaga végezheti el a hideg vagy a meleg füstölést a különféle ínyencségeken. Egy átlagos mobil házi füstölő nagyjából 300 kilogrammot nyom, ami már elég nehéz ahhoz, hogy ne lehessen csak úgy egyszerűen kimozgatni a helyéről.

Tehát, aki áthelyezhető házi füstölőt szeretne magának, annak arra is kell gondolnia, milyen eszközökkel fogja kivitelezni a dolgot. Akár helyhez kötött, akár mobil típusról van szó, mindenképpen stabil alapzat kell, így a legbiztonságosabb, ha egy masszív betonalapra van ráhelyezve. A hideg kivitel azért hasznos, mert igaz ugyan, hogy lassabban készülnek el a különféle húskészítmények, viszont jóval tovább maradnak tartósítottak, mivel a füst nem éri őket direktbe.

A házi füstölő mindenképpen olyan személyeknek ajánlott, akik szeretnek az ilyen dolgokkal bíbelődni. A keritkemenceepites.hu weboldal nemcsak ilyen, hanem többek között udvari kemence építésével is foglalkozik. Legyen az búbos, dongás, 1 vagy 2 tepsis udvari kemence, ennek a cégnek a tapasztalt kőművesei minden feladattal elbírnak, munkájukra pedig garanciát vállalnak. Minden esetben minőségi alapanyagokkal, maximálisan modern technikai feltételek mellett dolgoznak.

Az egyik rendkívül hasznos, szinte az összes bevetésen résztvevő masina a géptalicska, ami egyszerre akár közel féltonnányi súlyt is képes elszállítani, még nehéz terepviszonyok mellett is. Egy átlagos kemence tömege 6-7 ezer kiló körül mozog, tehát nem kis segítség egy ilyen gép megléte. Ahogyan a füstölő esetében is, úgy az udvari kemence építésénél is az egyik legfontosabb momentum az alap megfelelő kiöntése, amiből nem szabad sajnálni a cementet és semmiképpen sem lehet elkapkodni. Meg kell várni, hogy kellően megkössön a beton és csak aztán lehet folytatni a munkálatokat.