ST Solar napelem inverter
Szolgáltatás

Ezek a legjobb napelem inverter márkák?

ST Solar napelem inverter
ST Solar napelem inverter

A napelemes rendszerek kora érkezett el, minden valószínűség szerint. A jelenlegi gazdasági trendek egyszerűn kiszámíthatatlanokká váltak, aminek eredményeképpen olyan helyzet állt elő, amiben az emberek többsége képtelen előre tervezni. Néhány évvel ezelőtt, az elektromos áram ára még sokkal alacsonyabban volt és semmi jel nem utalt arra, hogy változna. Jelenleg dinamikusan növekszik és a piaci értékek komoly terhelést jelentenek a háztartásokra nézve.

Ennek okán, az a befektetés, ami eddig sokkal hosszabb időtávon térült meg, most már jóval hamarabb visszahozza az árát. Nem meglepő, hogy a napelem rendszerek telepítése utáni igény hirtelen megnövekedett. Miből épül fel egy ilyen hálózat? Akik eddig csak annyit tudtak, miszerint van valamilyen napelem, ami energiát termel, a teljes képnek csak apró töredékét ismerték. A panelek az érem egyik oldala. Bár tény, hogy hiányukban nem lehet semmiről sem beszélni, de mégsem kulcsfontosságú szereppel bírnak. A rendszer lelkét egyértelműen az inverter adja.

Ez a szerkezet gyűjti össze a termelt áramot, alakítja át megfelelő feszültségűre és teljesítményűre, majd juttatja el a felhasználás helyére. Érdemes átfutnod az ST Solar napelem inverterekről írt útmutatóját. Itt megismerhetőek a Huawei, SMA, SolarEdge, Solplanet, Fronius márkák kiváló termékei. Közel sem egyszerű a döntés, ugyanis minden környezet más teljesítményt követel. A fázisok száma szintén változhat a kihasználás függvényében. Sokat jelenthet, ha nincs rendszeresen túlterhelve a készülék. Az élettartam több évvel kitolható, amennyiben alacsonyabb hatásfokon üzemel.

Ennél fogva megéri mindig nagyobb teljesítményben gondolkodni, mint amekkorára bővítéssel együtt is szükség van. Az inverterek sokat fejlődtek az elmúlt évtizedekben, ezért az újabb típusok már tovább viselik a terheléseket, így gyorsabb a megtérülésük. Az stnapelem.hu weboldal munkatársai örömmel állnak rendelkezésre a személyre szabott igények kiszolgálásában, amit a pontos számítások nyomán látnak el. Megéri tehát mielőbb felvenni velük a kapcsolatot és egyeztetni a részleteket.