Szolgáltatás

A gyermektartásdíj mindenképpen kötelező

Gyermektartásdíj

A kiskorú és tanuló gyermekek ellátása a szülők legfontosabb feladata, függetlenül attól, hogy ezek házasságba vagy élettársi kapcsolatba születtek. A gyermektartásdíj meghatározása mindegyik válópernek sarkalatos pontja, ugyanakkor az élettársi kapcsolat lezárásának is fő kérdése.

Sok esetben megvalósul a sikeres közös megegyezés ebben a kérdésben is, ilyenkor csak a bíróságnak kell jóváhagynia a szülők által meghatározott fizetési módot. Ez a helyzet sajnos nem minden családban áll fenn. Nagyon sok helyen teljesen kizárt a gyermektartásdíj kvantumáról és rendszerességéről szóló békés megegyezés.

Ilyenkor kétségtelenül családjogra szakosodott ügyvédhez kell fordulni, aki határozottan és szakszerűen képviseli a megbízójának és természetesen az érintett kiskorúak érdekeit. A gyermektartásdíj fizetésének a módja, összege, rendszeressége nagyon sok tényezőtől függ és a törvény kötelezővé teszi a rendezését, ugyanakkor rugalmas intézését is biztosítja. A tartásdíj nagyon komplex téma, így ha kérdés merülne fel, hívja a Vidákovics & Partners irodát!