Egészség

A C-vitamin szedése nem elhanyagolható

C-vitamin jelentősége

Az előállítására a szervezet teljesen képtelen, ezért különféle táplálékkal kell azt bejuttatni. A C-vitamin jelentősége a betegségek megelőzésében fontos szerepet tölt be. Hiány esetében vérzékenység, ínysorvadás, izombántalmak, lassú sebgyógyulás és gyulladások kialakulása figyelhető meg. A C-vitamin természetes formában megtalálható a citrusfélékben, például a citromban, a narancsban, a grapefruitban, illetve a bogyós növényekben, zöldségekben, többek között a paradicsomban, a paprikában, a burgonyában.

Ez az értékes tápanyag a véráramban jut el a szervezet azon pontjaira, ahol szükség van rá. Másik neve az aszkorbinsav, amely az egyik legjobb, vízben oldódó antioxidáns. Minden sejtnek és szövetnek szüksége van rá, mivel a szabadgyököket megköti, ezáltal megakadályozza azok elszaporodását.

A szervezetnek annyira fontos, mint a víz. A C-vitamin tabletta fogyasztása azért ajánlott mindennap, mert a szervezet nem tudja eltárolni azt, hanem azonnal felhasználja, így rendszeres szedése ajánlott gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.