Webáruház

Fontos a kiváló öntöző szivattyú

Nagyobb területek öntözésére

Úgy is fogalmazhatnánk, hogy ez az egész locsoló rendszernek a szíve. Az öntöző szivattyú nélkül maga az öntözés nem lenne lehetséges, mert nem volna, ami a felszínre hozza a kútból vagy egyéb helyről a vizet.

Viszont ennek az eszköznek a használatával biztosítva van az egyenletes vízellátás, a nyomás megfelelően beállítható a műanyagcsövek bonyolult hálózatában. Egyes modellek akár kilenc méter mélységből is képesek a felszínre hozni a vizet. Az öntöző szivattyú teljesítményétől függ az is, hogy mekkora területet tudunk öntözés alá vonni.

Minél erősebb, annál nagyobb rendszert képes megfelelő hatékonysággal ellátni. Ez egyben gazdaságos megoldásnak számít, mert sokkal kevesebb energiára van szüksége egy darab erős öntöző szivattyú működéséhez, mintha több kisebb teljesítményűt kéne egyszerre működtetni.

Hogyha szeretnénk, hogy sokáig megőrizze a minőségét, akkor az öntöző szivattyút érdemes olyan helyen elhelyezni, ahol nincs kitéve az időjárás viszontagságainak, mert azok idővel kárt tehetnek a minőségében és hamarabb elromolhat.