Webáruház

A szórófej különböző típusai

Nagyobb területek öntözése

A locsolórendszerek olyan alkotóelemei, amelyek a földből kiemelkedve terítik szét az értékes vizet az öntözendő területre. A szórófej látványosan látja el a feladatát, mindig izgalmas nézni, ahogy lassan a felszín fölé emelkednek és művészien elkezdik szórni körkörösen a vízcseppeket.

A szórás körvonalának a mérete egyáltalán nem mindegy. Ezt meghatározhatja a víznyomás és a szórófej típusa. A Spray fúvóka működés közben leginkább mesterséges esőhöz hasonlítható, ami erőteljes öntözést eredményez és a kisebb területekhez ajánlottak.

Nagyjából 7 méter távolságban juttatják el a vizet. Hogyha nagyobb területet szeretnénk öntözés alá vonni, akkor a rotátoros szórófej lesz a megoldás, mert ez elszórja a vizet több sugárban, akár 10 méter távolságra is. A másik nagy előnyük, hogy kiválóan takarékoskodnak a felhasználásra kerülő vízzel.

Nem fog felesleges költség felhalmozódni a használatuk során. A rotoros szórófej pedig az igazán nagy területeket hivatott ellátni megfelelő mennyiségű vízzel. Bármelyikre essen a választás, a gardengal.hu honlapon alkatrészek közül is válogathatunk.