műlencse beültetés
Egészség

A műlencse beültetés menete

műlencse beültetés
Műlencse beültetés

Nagy döntést hoz az a személy, aki a műlencse beültetés lehetőségét választja, ami ma már egy bevált, biztonságos beavatkozásnak számít. Érdemes a drnagymihaly.hu weboldalon felvennie a kapcsolatot a szakemberrel a műtét elvégzésének érdekében. A műlencse beültetésnél kiemelt szerepe van a műtétet megelőző vizsgálatoknak. Az operációt minden esetben részletes alkalmassági vizsgálat előzi meg, ezt követően a doktor úr segít meghatározni azt, hogy melyik lesz a tökéletes műlencse. A tökéletes választáson nagyon sok múlik, tehát fokozott figyelemmel kell ezt megtenni.

A vizsgálatra a páciensnek magával kell hoznia a szemüvegét, korábbi szemészeti leleteit, az esetleges belgyógyászati betegségeinek leleteit visszamenőleg 2-3 évre, valamint az elmúlt 3 év zárójelentéseit. Ha a beteg kontaktlencsét hord, akkor a vizsgálat előtt nem szabad viselnie a kemény lencséjét 3 hétig, a lágyat pedig 4 napig. Fontos, hogy az analízisre szemüvegben érkezzen.

Minden páciens előre egyeztetett időpontot kap, ezért várakoznia nem kell majd, de a vizsgálatok körülbelül 2 órán át tartanak. Ezt követően nem javasolt a vezetés, mert pupillatágító vizsgálatot végeznek, ami után 2-3 óráig homályosabban fog látni a beteg. Ezért erre a kivizsgálásra ajánlott kísérővel érkezni. A műtét előtti részletes analízis magába foglalja a látásélesség, a pupillatágítás és a szemnyomás mérés vizsgálatokat.

A beavatkozás nem jár altatással, sem injekcióval, az érzéstelenítés szemcseppek alkalmazásával történik. Ennek tökéletes a hatása, semmilyen fájdalmat vagy kellemetlenséget nem fog érezni a páciens. Dr. Nagymihály Attila a legkorszerűbb műtéti eljárást alkalmazza. Rendszerint kevesebb mint 10 percig tart a fájdalommentes beavatkozás. A betegnek műtét után 1-2 órát pihennie kell, ha ez idő alatt nem lép fel semmiféle komplikáció, akkor hazamehet. Másnap kontrollvizsgálatra szükséges jelentkeznie. Műlencse beültetés után, a látásélesség végleges kialakulása több hétbe is beletelhet, de az élet az operáció után könnyebb lesz.