általános szemészeti szűrővizsgálat
Szolgáltatás

Milyen gyakran érdemes általános szemészeti szűrővizsgálatra menni?

általános szemészeti szűrővizsgálat
Általános szemészeti szűrővizsgálat

Számos tényező befolyásolhatja a látásunkat. Ha bármilyen rendellenesség felmerül, azonnal szakemberhez kell fordulni. Általános, teljeskörű szemészeti vizsgálat 40 éves korig 2 évente, 40 éves kor felett évente javasolt (forrás: www.budaiszemeszet.hu). Ezzel elkerülhetőek a nagyobb problémák kialakulása. Különösen fontos azoknak, akiknek a családjukban volt szürkehályog vagy komolyabb szembetegség. A Budai Szemészeti Központ kellemes környezetben, speciális műszerekkel felszerelve várják a pácienseket.

Az itt dolgozó orvosok szakmai tudásuk nemcsak Magyarországon, hanem nemzetközileg is elismert. A vizsgálat előre egyeztetett időpont szerint történik. A látást megtámadhatja a cukorbetegség és a magas vérnyomás, de mivel ezekkel nem jár fájdalom, a szűrővizsgálatok pontosan kimutatják az adott betegséget. Többféle analízist végeznek, mint például zöldhályog és szürkehályog mérést, színlátást és szaruhártya-görbület felmérést, de kancsalság és szemfenék vizsgálatot is. Az eredmények alapján, a szakember eldönti, hogy milyen kezelésre van szükség.

A szemüveg felírásától kezdve a lézeres műtéti beavatkozásig, minden elvégezhető a klinikán. A műtét nem altatással, hanem érzéstelenítő szemcseppekkel történik. Egy komplex vizsgálat 2 órát vesz igénybe. Mindenképp nagyon fontos, hogy a kialakult betegséget minél hamarabb orvosolni tudják. Ezért szükségszerű a rendszeres kontrollvizsgálat. Minél előbb diagnosztizálnak egy betegséget, annál eredményesebb és gyorsabb lesz a gyógyulás. Már gyerekkorban ajánlott a rendszeres szemészeti vizsgálat.

A koraszülöttek már 6 hónaposan találkoznak előszőr szemorvossal, majd 1 éves kor után évente. Az óvodás és iskolás gyermekek esetében egy kis odafigyeléssel a nagyobb problémák elkerülhetőek. Vannak olyan tünetek, mint például a gyakori szemdörzsölés, fejfájás, fáradékonyság, vörös szem vagy könnyezés, ezeket szintén nem szabad elhanyagolni és orvoshoz kell fordulni. A szem anatómiája és a látás sokat változik, ezért a rendszeres vizsgálatokkal sok minden megelőzhető. Tudni kell, hogy a vizsgálatok, a kezelések és a műtétek is fájdalommentesek.