Webáruház

Tegyük étrendünk részévé a vörösáfonyát!

Vörösáfonya bogyó
Vörösáfonya bogyó

Valószínűleg, életünk során több alkalmunk is nyílt már arra, hogy megkóstoljunk különféle erdei gyümölcsöket. Az egyik legismertebb ilyen bogyó a vörösáfonya. Ez az apró, piros termés rendkívül gazdag vitaminokban, de ásványi anyagokban is dús. Tudni kell, hogy antioxidánsokat is tartalmaz, ezek pedig az öregedést képesek lelassítani.

A vörösáfonya rendszeres fogyasztása elősegíti a memória javulását. Remek gyógyírként szolgálhat fertőzésekre és gyulladásokra. Különösen a húgyúti és a szájüregi infekcióknál bizonyulhat hasznosnak. Ha méregteleníteni szeretnénk a szervezetünket, szintén érdemes fogyasztani a savanykásan édes gyümölcsöt.

Ha az étrendünk részét képezi, hosszú éveken át, búcsút inthetünk a daganatos betegségekkel kapcsolatos gondolatoknak is. A vörösáfonya fogyasztható nyersen, de képezheti gyümölcsturmixok és saláták részét is. Az ügyes háziasszonyok mártást készíthetnek belőle a húsok mellé. Tegyünk az egészségünkért és vigyük be ezt a fontos tápanyagot a szervezetünkbe minél sűrűbben.