Omlós sült kappan kiváló fűszere a köménymag
A köménymag a múlt században reneszánszát élte, manapság a használata némiképp visszaszorult. A paleolit konyha szívesen használ fűszereket, különösen előnybe részesíti a hazai előállításúakat, így a köményt is. Az őrölt köménymag jellegzetes fűszere a sülteknek, mellette segíti a puffasztó ételek, például a fejes és a savanyú káposzta emésztését. A káposztasalátából vagy a töltött káposztából szinte kihagyhatatlan fűszer. Érdemes a nagyanyáink által kedvelt és bevált fűszerekkel újra próbálkozni és megszeretni azokat. Ha sült húst készítünk, a só, a bors és a fokhagyma mellett, ízesítsük köménymaggal! A kappan, ami ismét beszerezhető, az ivartalanított kakas. Húsa sokkal omlósabb a kakasénál, ezért a fogyasztását előnybe részesítették abban az időszakban, míg a természetes baromfitartás volt jellemző. Ha kappant sütünk, ne feledkezzünk el a kedvelt fűszereink mellett, a köménymagról sem! A paleolit konyháról újra rendelhető kappan, amellyel változatossá tehetjük a mindennapi étkezésünket.