derékövek
Webáruház

Mitől védenek a derékövek?

Magyarországon évente több száz ember szenved munkahelyi balesetet. A leggyakoribb ok a munkavállaló nem megfelelő viselkedése, például egy túl kockázatos manőver vagy a pozíciója védelmének elmulasztása.

Az ilyen események megelőzése érdekében, érdemes felszerelni a munkavállalót a szükséges egyéni védőfelszereléssel. A derékövek számos iparágban alapvető felszerelésnek számítanak a magasban végzett munkához. Fő feladatuk a testre ható erők eloszlatása esés közben, valamint az emberi test megfelelő helyzetbe hozása esés vagy például a levegőben lebegés közben. A derékövek növelik a biztonságérzetet, hatékony és kényelmes munkát biztosítanak és védik a dolgozókat csúszás vagy egyensúlyvesztés esetén.

Többféle méretben kaphatóak és állítható csatokkal, bilincsekkel készülnek, így könnyen illeszkednek bármilyen testalkathoz. A deréköveket biztonsági hevederként is emlegetik és arra szolgálnak, hogy egy személyt a magasból való lezuhanás ellen biztosítsanak. A használatuk előtt ezeket feltétlenül ellenőrizni kell!

Mitől védenek a derékövek? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva