Profibarkács ütvefúró webshop
Vásárlás

Mire használható az ütvefúró?

Profibarkács ütvefúró webshop
Profibarkács ütvefúró webshop

A lakás körül olykor akad némi felújításra vagy bővítésre váró rész, amihez jól jön néhány hatékony szerszámgép, a gyors munkavégzés érdekében. Amikor lyukfúrásról van szó, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy pontosan milyen felületek áttörése a végső cél. A Profibarkács ütvefúró webshop szerint fém, fa, kő, ytong, tégla, márvány, vagy gránit megmunkálásánál nagy segítség egy ilyen szerszám, viszont beton fúrásához inkább fúrókalapácsot érdemes választani.

Bár a puhább beton, malter esetében eredményesen lehet fellépni az ütvefúróval, azért nem feltétlenül jó kockáztatni. A végeredmény ugyanis a szerszámgép túlmelegedése, az ütőmű megkopása lehet. Ugyanez a helyzet merül fel abban az esetben, ha az ütési funkció kikapcsolása elmarad, például fa és fém kifúrásakor. Ilyenkor ugyanis nincs szükség a tokmány előre-hátra történő mozgására, mert ez nem ad hozzá pluszt az eredményhez.

A többi építőelemnél, falazó anyagnál, ezek a kalapácsszerű mozgások azok, amelyek igyekeznek előrepeszteni a felületet és ezzel teret nyitni a fúrásnak, ami ilyenkor főként a törmelék elhordását végzi. Amikor előkerül az ütvefúró, akkor az sem mindegy, hogy pontosan milyen szár lesz befogatva a tokmányba. Ez legalább ugyanolyan mértékben döntő a munkavégzés tekintetében, tehát egyáltalán ne legyen elhanyagolva! Amennyiben az ideális kiegészítővel, valamint rendeltetésszerűen történik a bevetése, akkor a végeredmény a vártnak megfelelően fog alakulni.

Amire még figyelni kell a vásárlás előtt, az optimális teljesítmény biztosítása, valamint a fokozatok száma sem elhanyagolható. A fordulatszám növelésével egyetemben, az ütési energia szintén fokozódik, ami segíti az áttörést, de bajt is okozhat. A fúrószár befogatása tekintetében a tokmány típus perdöntő. Klasszikus a kulccsal megszorítható kivitel, valamint egyre inkább terjed az egyszerűbb gyorskioldású fúrótokmány alkalmazása. Mivel elég komoly energiák mozognak, ezért előnyös, ha a tartás közben ez nem okoz kihívást. A rezgéselnyelő markolat segít abban, hogy a hosszabb időn keresztül végzett munka se legyen megterhelő, ezzel is növelve a kényelmet.