Webáruház

Kötelező a gyerekülés a kicsik utaztatásához

Kötelező gyerekülés
Kötelező gyerekülés

A törvények ésszerűségét sokszor megkérdőjelezzük, de elismerhetjük azt is, hogy vannak olyanok, amelyek a javunkat szolgálják. Példának okáért, a gyerekülés használatra vonatkozó szabály igen hasznos, mivel pótolhatatlan biztonságot nyújt a kicsik számára.

Ugyanis az ölelő karok vagy a jármű biztonsági öve nem elegendő a gyermekek számára, főleg nem a csecsemők esetében, mert kicsi méretük miatt nem tudják megtartani, kicsúsznak belőle, illetve ha ölben vannak, akkor a védő személy is kárt okozhat benne.

Ezzel szemben, a gyerekülés megfelelő támasztást ad a gyenge nyaknak és az egész testnek, ezáltal nagyban tompítja a külső hatásokat. Tehát elmondhatjuk, hogy a gyerekülés szükségességére vonatkozó szigorítások nemcsak hasznosak, hanem egyenesen életmenőek is lehetnek.

Hiszen a picik számára egy nagyobb rándulás, egy koccanás, kipördülés is elég lenne, hogy súlyos sérülést okozzanak, de a gyerekülés ennek lehetőségét minimálisra csökkenti. Fontos azonban azt is megnézni, hogy milyen modell mellett döntünk, mert nem elég, ha a törvénynek megfelelő, mert a biztonsági előírásokat is kell teljesítse ahhoz, hogy kellő védelmet nyújtson.