Szolgáltatás

A felsőfokú nyelvvizsga teljesítésének feltételei

Felsőfokú nyelvvizsga

Sokan úgy gondolják, hogyha jól beszélnek egy nyelvet, akkor könnyedén le tudnak tenni egy nyelvvizsgát is. Viszont ez nem egészen így van. Nem elég megérteni az olvasott, illetve hallott szöveget és folyékonyan beszélni, hanem ismerni kell a felsőfokú nyelvvizsga típusfeladatait is.

Ha valaki először találkozik ezekkel, szinte biztosan nem tud úgy teljesíteni, ahogy azt magáról elképzelte. Ugyanis ezeknek a feladatoknak a megoldását be kell gyakorolni, még akkor is, ha anyanyelvi szinten beszéli valaki az adott nyelvet.

Meg kell szokja, hogy az írásbeli és szóbeli részek miként épülnek fel és bizonyos típusú gyakorlatokra milyen módon kell megoldást adni ahhoz, hogy a vizsgáztatók is kielégítőnek találják.

Ebben a BeHappy Nyelviskola munkatársai nagyon hatékony segítséget tudnak nyújtani, ugyanis egy szintfelmérő teszt alapján, mindenkinek egyéni tanmenetet állítanak össze. Amennyiben úgy vélik, hogy a nyelvi tudásán már nem kell csiszolni, akkor kimondottan csak a felsőfokú nyelvvizsga kihívásaira fognak fókuszálni.