Szolgáltatás

Virágföld készítése házilag

Virágföld készítés
Virágföld készítés

Aki már évek óta kertészkedik, az tudja, hogy a növényeknek nem mindegy milyen földbe ültetjük. Éppen úgy, ahogy mi sem érezzük jól magunkat bármilyen környezetben, úgy a növényeknek is vannak igényeik és elvárásaik.

Fontos számukra a megfelelő nedvesség, a talaj kémhatása, valamint a tápanyagok jelenléte is lényeges. Ezt pedig a virágföld biztosítja. A kertészetekben és a szaküzletekben vásárolhatunk megfelelő földet bármilyen növénynek, de mi magunk is előállíthatjuk azt, igaz ez egy hosszabb folyamat eredménye.

A kertben összegyűjtött leveleket, ágakat és egyéb növényi részeket nem kell elégetni vagy eldobni, hanem gyűjtsük össze egy csomóba és komposztáljuk. A folyamat során a szerves anyagok lebomlanak és humuszban gazdag, természetes virágföld keletkezik belőle.

Ez a folyamat legalább 1 évet igénybe vesz, de minél tovább komposztáljuk a növényi anyagokat, annál jobb minőségű földet kapunk a végén. Ezért érdemes több évig is érlelni a virágföldet és minden évben pótolni az elhasznált mennyiséget.

Virágföld készítése házilag bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva