Szolgáltatás

Igazán költséghatékony a ház automatizálás

Ház automatizálás
Ház automatizálás

Napjainkban megfigyelhető, hogy aki csak a teheti, a legmodernebb fűtési megoldások mellett dönt, hiszen ezek bizonyulnak a leghatékonyabbnak úgy, hogy közben a költséghatékonyság és energiatakarékosság is megmarad. Az otthon automatizálás legfőbb tulajdonsága, hogy igazán elősegíti a spórolást, így a tulajdonos sokkal kevesebbet kell majd fizessen a hónap végén. Vitathatatlan, hogy a megfelelő otthon automatizálás rengeteg esetben szinte minden egyes területen igen pozitív megtakarítást biztosít.

Emellett ez megfigyelhető a hatalmas létesítmények esetében is. Itt például a gépházak automatizálásával a nagy teljesítménnyel rendelkező szerkezet teljesítőképességét és üzemidejét is a szükséges minimumra lehet csökkenteni, ami természetesen, nem azt jelenti, hogy a hatékonyság elmarad. Az otthon automatizálás egyik legfontosabb része, hogy a kevésbé hideg időszak beköszöntével megszabja a kazán működését, így a radiátoros körök felé küldendő fűtővíz hőmérséklete nem lesz akkor túlságosan magas, amikor arra nincs is szükség.

A ház automatizálás tehát a kellemes időjárás beköszöntével, természetesen, a kinti hőmérséklet függvényében, átállítja a fűtést úgy, hogy az megfelelő legyen, tehát ideális a lakóknak, energiatakarékos és pénztárcabarát is. Nagyobb csarnokok esetében is fontos lehet az automatizálás, ugyanis így a szellőzőgépnek nem kell folyton a kinti hideg levegőt felmelegítve fűtenie az adott sportterem légterét. Itt például visszakeverve alkalmazható az a meleg levegő is, amelyet bentről szív el a szerkezet.

Az épületautomatika ezeket a feladatokat könnyen, mindig gondmentesen meg tudja oldani. A lakásban a tulajdonos rengeteg energiát takaríthat meg azzal, ha az adott otthon különböző zónáiban a kívánt hőmérsékletet a napi ritmusnak megfelelően állítja be. Ekkor csak az a helyiség lesz fűtve, amelyikben tartózkodik valaki. Régen roppant nagy gondot jelentett az, hogy azt a szobát is fűteni kellett, amelyikben egész nap nem tartózkodott senki sem. Mindennek véget vet az igazán korszerű ház automatizálás.