Webáruház

A szauna remek tulajdonságai

Nagyszerű belső kialakítás

Ennek a remek berendezésnek számos jó hatása van az emberi szervezetre. A szauna alapvető pozitív hatása köztudottan a méregtelenítés. A kiizzadt vízmennyiséggel rengeteg méreganyag távozik a szervezetből.

A másik előnye abból ered, hogy a melegben eltöltött idő fokozott terhelést ró a szívre. A vérkeringés igénybevétellel ugyanis edzi a szívet. A folyamat az immunrendszert is nagyobb terhelésnek teszi ki, ezáltal ezt is erősíti. Mindezek mellett, a légzésre is hatást gyakorol, ez szintén fokozódik, szóval a levegővételek gyorsabbak és felületesebbé válnak.

A levegőrendszer egyes jellemzői javulnak, mint például a vitálkapacitás és a légtérfogat, ezek mellett a légcsere is hatékonyabban működik, viszont ezek a folyamat után lassan visszaállnak az eredeti értékekre.

Azonban felmérések azt bizonyítják, hogy a szauna használatának hosszú távú hatásai is vannak. A rendszeres használók között, például kevesebben számoltak be felső légúti hurutról. Jótékony a bőrre és hatásos ellenszere az álmatlanságnak.