fehércsoki krém tortába
Szolgáltatás

Nagyon finom a fehércsoki krém tortába

fehércsoki krém tortába
Fehércsoki krém tortába

A torta a születésnapok elmaradhatatlan és csodás desszertje, de ezt sajnos, manapság a legtöbben rendelik vagy vásárolják, pedig a torta elkészítése nem ördöngös feladat, ha megvannak hozzá a megfelelő alapok, például a piskótakészítés tudománya. Könnyen megalkotható a fehércsoki krém tortába, ha megtaláltuk hozzá a megfelelő receptet. Ezzel a két összetevővel olyan születésnapi tortát állíthatunk össze, ami után a meghívottak megnyalják minden ujjukat.

Természetesen, bár a legtöbb fehércsoki krém tortába kerül, töltelékként felhasználható egyéb süteményekbe is, sőt, ízletes pohárkrémként is tökéletesen megállja a helyét. A fehércsokoládé édes ízét a mascarpone hivatott lágyítani, könnyíteni, közben mégis érezhető marad az eredeti karaktere. Ezért a mascarpone egyszerűen kihagyhatatlan alapanyag a krém elkészítéséhez. A fehércsoki krém tortába néhány egyszerű alapanyagból készül, mint a fehércsokoládé, sótlan vaj, mascarpone, porcukor, tejszín és vaníliaaroma. Minden hozzávaló kapható a magyar boltokban.

A fehércsokis krém különösen finom

A munkamenet betartására mindenképpen szükség van, mint ahogyan a legmagasabb minőséget képviselő alapanyagokra is. A folyamat minden esetben a fehércsokoládé olvasztásával kezdődik, mert utána meg kell várni, hogy az szobahőmérsékletűre hűljön, ugyanis, ha a vajkrémhez langyosan adjuk hozzá, megolvasztaná azt és teljesen elrontaná a fehércsokis krém állagát. Továbbá, nagy figyelemmel kell történjen a mascarponés vajkrém kikeverése is. Ennél a lépésnél lényeges, hogy a mascarpone ne legyen hidegebb, mint a vajkrém, mert ha nem figyelünk erre, akkor könnyen kiikrásodhat.

A fehércsokis krém ne legyen sem túl folyós, sem túl hideg, ha például cupcake díszítéséhez akarjuk felhasználni. Ebben az állapotában veszi fel szépen a habzsák kinyomófejének formáját. Ha mégis túlhűtöttük, érdemes egy kicsit átverni a robotgéppel. A fehércsokis krém felhasználásával készült finomságokhoz különösen illenek a különféle bogyós gyümölcsök, amelyek úgy színben, mint ízvilágban kiegészítik ezt a vajkrémet.