Webáruház

Mi az online vásárlás esetén az elállásra vonatkozó szabály?

diszkontdepo.com
diszkontdepo.com

A legtöbb ember, ha sokszor nem is, de legalább egyszer élete során már rendelt online webáruházból. Nem bonyolult folyamat, de szembesülnünk kell néhány feltétellel és szabállyal, amelyeket nem mindig tudunk előre. Bizonyos webáruházak, mint a diszkontdepo.com jól láthatóan feltünteti a saját szabályzatát, így nem érhet semmilyen meglepetés a rendelés vagy esetleges vásárlástól való elállás során.

Viszont találkozhatunk olyan esettel is, ahol bármennyire keressük a szabályzatot, nem találjuk vagy nem tér ki megfelelően a részletekre. A diszkontdepo.com webáruház esetében nem kell félnünk attól, hogy ne lennénk megfelelőképpen tájékoztatva az emberek, hiszen a honlapon részletes leírást találhatunk a szabályzatról, alpontokba foglalva. A legfontosabb dolog, hogy a megrendelő személynek nagykorúnak kell lennie, vagyis a rendelés és szerződés megkötése pillanatában be kell legyen töltve 18-ik életéve. Ezen feltétel hiányában, a diszkontdepo.com nem köt szerződést a megrendelővel.

Amennyiben ez az elsődleges feltétel betartva lesz, a szerződés megköthető, valamint az áru átvétele dátumától kezdődően, 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a megrendelő. Az elállást követően, az áru visszaszállításából eredő költségek a megrendelőt terhelik, viszont a termék árát a diszkontdepo.com köteles haladéktalanul, de legkésőbb az elállástól való harminc napon belül visszafizetni. Amennyiben a termékben kár keletkezik, az értékesítő nem köteles visszafizetni a termék árát, illetve ki nem fizetés esetén joga van a megrendelőtől követelni azt.

Ugyanez érvényes abban az esetben is, ha a termék nem a megfelelő, eredeti csomagolásában érkezik vagy hiányos a csomagolás, illetve a termék bizonyos részei hiányoznak. Összességében a terméknek kifogástalan, újra eladható állapotában kell lennie. A további kiegészítő feltételek és szabályzat pontos, részletes leírása a diszkontdepo.com weboldalán fellelhető. Olvassa el figyelmesen és rendelés vagy elállás esetén, nem érheti semmilyen meglepetés, ezáltal elkerülhetőek a kellemetlenségek mindkét fél részéről.

Mi az online vásárlás esetén az elállásra vonatkozó szabály? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva