műlencse beültetés
Egészség

Mennyibe kerül egy műlencse beültetés?

Vannak bizonyos szembetegségek, amelyek csak műtéti úton kezelhetőek, mint például a szürkehályog, de előfordul, hogy azok is alávetik magukat a beavatkozásnak, akik szeretnének megszabadulni a szemüvegtől vagy kontaktlencsétől. Ha nem állami intézményben tervezed a műtétet, akkor számíthatsz arra, hogy ki kell azt fizetned. A részletes árlistát a drszaboantal.hu linkre kattintva érheted el. Mivel többféle beavatkozás végezhető el, így értelemszerűen az árak is különböznek.

A legolcsóbb az egyfókuszú aszférikus műlencse beültetés, ami 265 000 Ft/szem. A nyújtott fókuszú, monofokális és EDOF műlencse beavatkozásért 520 000 Ft-ot kell fizetnie a betegnek egy szem operációjának esetében. Ugyancsak 520 000 Ft/szem a trifokális műlencse beültetés, ami lehetővé teszi az éleslátást távolra, közelre és monitortávolságra egyaránt. Ez utóbbi kimondottan kényelmes megoldásnak számít, ugyanis a trifokális műlencsét választók 80%-nak a műtét után egyáltalán nem lesz szüksége szemüvegre.

Természetesen mindegyik elérhető műlencse remek választás, például a monofokális típusok egy adott fókusztávolságra biztosítják az éleslátást. A legtöbb esetben a távoli látást állítják be tökéletesre a műlencsével, a páciensnek olvasáshoz és közeli látáshoz továbbra is szüksége lesz szemüvegre. A nyújtott fókuszú monofokális és EDOF lencsék továbbfejlesztett mélységélességgel készülnek és ennek köszönhetően nagyobb tartományban biztosítanak éleslátást, mint a monofokális műlencsék.

Távolra és középtávolságra egyaránt jó látásélményt ad a nyújtott fókuszú lencse, viszont nem biztosít teljes szemüvegmentességet. A páciensnek ezen műtét után is szüksége lesz szemüvegre olvasótávolságban, viszont a hétköznapi tevékenységek során nagyobb függetlenség érhető el az olvasószemüvegtől, mint a monofokális lencsével. A honlapon minden információt megtalálsz a lehetséges kezelésekről és érdemes azok alapján döntened valamelyik mellett. Bár tudjuk, hogy az ár is fontos, mégsem ez a leginkább mérvadó, sokkal inkább a várható eredmény.