Webáruház

Melyik az ideális kutyapóráz?

Ideális kutyapóráz

A megfelelő felszerelések nélkül a legnyugodtabb kutyát is nagyon nehéz lesz kordában tartani. A legfontosabb tartozékok közé sorolható a kutyapóráz, amelyiknek a segítségével az eb mindig is tudni fogja, hogy ki a főnök.

A tulajdonosnak a kutyapóráz kiválasztásánál el kell döntenie, hogy mire is akarja majd azt használni. Gondolni kell itt ugye a sétálásra, tanításra, rögzítésre vagy épp a kocogásra, sportolásra. Alapvető szempont, hogy az minden körülmény között biztonságos legyen. Nem szabad elfelejteni, hogy a méretnek és tartósságnak igazodnia kell az eb nagyságához, erejéhez és megszokásaihoz. Ami pedig a gazdit is illeti, a kutyapóráz kötelezően kényelmes kell legyen, mivel ez nagyon sokat lesz a kézben. Az egyik legkedveltebb típus a flexi fajta.

Ez a kutyapóráz azért sokak kedvence, mert ennek a hosszúságát kedv szerint lehet szabályozni és ez lehetővé teszi, hogy nagyobb távolságra is eltávolodjon a kutya anélkül, hogy lekerülne róla a biztonságot adó póráz. Ennek igen lényeges része a fékgomb, amelyik vészhelyzetben mindig remekül jön.