NYESZ adókedvezmény
Szolgáltatás

Mekkora a NYESZ adókedvezmény maximális összege?

NYESZ adókedvezmény
NYESZ adókedvezmény

A világ annyira gyors ütemben változik, hogy azzal tartani a lépést elég nehéz feladat. Bármennyire is szeretné az ember, hogy a gyakran kimerítő és dolgos élet után egy bőséges nyugdíj várja, de sajnos megvan annak az esélye, hogy ez valamiért nem így fog történni. A helyzet ugyanis az, hogy a cégek igyekeznek ott spórolni, ahol csak tudnak. Ennek következtében, a munkaszerződések nem egyszer elég sajátos módon lesznek megkötve, hogy így kevesebbet kelljen adózni.

Egy ilyen tipikus eljárás, amikor valakit minimálbérrel szerződtetnek le, ami után egy bizonyos járulékot kell fizetni és kézbe még kerül valamennyi plusz. Ez fiatalon egész jó üzletnek tűnik, hiszen a pénz a munkavállalónál van. A probléma ott merül fel, hogy a nyugdíjalapba ennél fogva nem úgy gyűlnek az összegek, ahogy azt valaki szeretné. A pénz időközben elmegy és az évek mivel kevesebbet érnek, így az azokért járó juttatás lehet, hogy túl csekély lesz.

Voltaképpen egy elég nagy átverés, ami csak aktuálisan jó. Viszont vannak olyan lehetőségek, amelyekkel mindenki szabadon élhet és körültekintően gyűjtögethet. A grantis.hu weboldalon részletes összefoglaló található a NYESZ-ről. A nyugdíj előtakarékossági számla egy államilag támogatott konstrukció. Az öngondoskodási alap, amibe bármikor be lehet fizetni kisebb összegeket is. Az adott értékből részvények, kötvények, egyéb értékpapírok lesznek vásárolva, amelyek hozama az idő során szépen gyarapodhat. Itt nincs külső segítség és az egyszerű befizetés sem elég önmagában.

Tudni kell bánni a pénzzel és a lehetőségeket megfelelően kiaknázni, amelyek így segítik a tőke növelését. Az állam ehhez úgy járul hozzá, hogy évi maximum 20 % adójóváírást, de maximálisan 100 000 Forintot tud biztosítani. Bár sok előnye van ennek az öngondoskodási formának, azért fontos észnél lenni és csak a kellő információk, valamint üzleti tudás ismeretében belevágni. A Grantis jól képzett szakértői szóban és írásban is mindent feltárnak, amit tudni érdemes a NYESZ-ről. Ezt követően pedig megéri személyes konzultációt kérni és csak utána belevágni a folyamatba.

Mekkora a NYESZ adókedvezmény maximális összege? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva