Babaváró hitel
Szolgáltatás

Így néz ki a babaváró hitel igénylésének a menete

Babaváró hitel
Babaváró hitel

A családok szempontjából ez egy remek lehetőség, ami hatalmas anyagi segítséget jelent, hiszen az igényelhető összeg, nem kevesebb, mint 10 millió Ft. Viszont azzal nincs mindenki tisztában, hogy miként kell eljárni a babaváró támogatás kérvényezése során. A babaváró kölcsön igénylésének a folyamata 6 fő lépéssel írható le (forrás: granitbank.hu). Nem kell semmi bonyolultra számítani, mert számos negatív tényezőre van szükség ahhoz, hogy elessünk ettől a kitűnő családi támogatástól. A Gránit Bank igyekszik megkönnyíti az ügyintézést, ezért az igénylés online úton is lehetséges.

Sokaknak az is jó hír lehet, hogy a kölcsönhöz nincs szükség ingatlanfedezetre. Amennyiben 5 éven belül világra jön az első gyermek, akkor a futamidő végéig kamatmentességre lehet számítani. Az ügyintézés teljes menete alatt csupán egyszer kell személyesen megjelenni, mégpedig a szerződés aláírásakor. A weboldalon található kalkulátor segítségével mindenki kiszámolhatja a megadott adatok alapján, hogy mekkora összegre számíthat.

Első körben megtörténik a feltételek ellenőrzése. A házaspár nő tagjának 18 és 40 év közöttinek kell lennie és legalább az egyik félnek folyamatos, 3 éve tartó jogviszonnyal kell rendelkeznie. Amint megtörtént az ellenőrzés, következhet a hitelkalkuláció. Ez az a lépés, amikor eldől, hogy mekkora összegre lehet számítani a hitelt illetően.

A negyedik lépés az igénylés benyújtását foglalja magába. Az elbírálási idő maximum 10 napot vesz igénybe. Amint megszületett a válasz, a Gránit Bank azonnal értesítést küld a döntéssel kapcsolatban. Ilyenkor már egyenes úton haladhatunk a cél felé, hiszen nem maradt más hátra, mint a szerződéskötés és a folyósítás. Mivel a feltételek rendszerint évről-évre változnak, ezért érdemes nyomon követni a babaváró hitellel kapcsolatos fejleményeket. Újdonságnak számít az a határozat is, miszerint azok is jogosultak a támogatásra, akiknek a korábbi házasságukból született gyermekük. Az ezúton kapott összeg még mindig szabadon felhasználható.

Így néz ki a babaváró hitel igénylésének a menete bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva