Szolgáltatás

A gitártanár hisz az emberségességben

Gitártanár Budapest

Sokkal könnyebben lehet megtanulni gitározni akkor, ha az oktató figyelmes, a diákkal együtt halad, semmit sem siet el és mindig érzi, ha valami nincs rendben. Rák Béla gitártanár Budapest városában évek óta ezzel foglalkozik, és volt már gyerek, tini, fiatal és idősebb tanítványa, ezért kétségtelen, hogy mindenkinek a nyelvén ért.

A tapasztalt tanár tisztában van vele, hogy kinek mire van szüksége és a rutinja révén meg is adja azt. Ezért is fordulnak egyre többen a hozzá. A mester mindig is fontosnak tartotta ezen kívül az emberségességet. A szakember természetesen nagyon szereti a tanítványait és minden helyzetben támogatja azokat.

Ha valaki éppen zenekart keres, akkor abban is tudja támogatni. Ha pedig a tanítvány éppen valami miatt szomorú, rá akkor is lehet számítani. Ez a gitártanár Budapest településén igyekszik jó kapcsolatot kiépíteni a diákjaival. Rák Béla saját tapasztalatából kiindulva állítja, hogy gyakran ez sokkal többet jelent a diákoknak, mint a gyakorlással eltöltött órák.

A felkészült, segítőkész gitártanár ezeken kívül arra is nagy figyelmet fordít, hogy ne egy irányba terelődjön az oktatás. Mindig figyel arra, hogy a zene minél több oldalával megismerkedjenek a kezdők. A látókörüket a tanulóknak ezáltal ténylegesen ki lehet szélesíteni.

A gitártanár szerint erre az elvre jó példa, hogy a ma nagyon kedvelt könnyűzenékben számos stílus keveredik és több irányzat hatása érezhető. Egyes számokban a klasszikus zene az afrikai és más földrészek kultúrájának a zenéjével is találkozhat, ami valóban egy sokoldalú zenét eredményez. A gitártanár pontosan ezt érti az alatt, hogy minél több mindenre szeretne rávilágítani az órái alatt.

Munkásságáról, tanítási módszereiről, életpályájáról és megannyi másról még többet tudhatnak meg az érdeklődők a rakbela.hu weboldalon. Idelátogatva az is kiderül, hogy a gitártanár a magyar fővároson kívül Leányfalu, Szentendre térségéből érkezőkkel is szívesen foglalkozik. A cél mindig az, hogy a kezdőkből gyorsan rátermett, ügyes haladók legyenek, akik bátran tudnak zenélni egy nagyobb társaság előtt is.