Szolgáltatás

Adómentes egészségbiztosítás

Egészségbiztosítás

Az ebf.hu weboldal révén, rengeteg hasznos információval gazdagodhatsz. Többek között tudtad, hogy az egészségbiztosításba bármit beleírhatsz? Tudtad, hogy 2018-ban is tudsz adómentes egészségbiztosítást kapni, ha cafeteria elemként kéred? Az idei évben igen sok változtatás történt az egészségügyi rendszerben. A minimálbér 30%-ig tették ingyenessé az egészségbiztosítást, amelyet továbbra is adómentes formában nyújthatnak a cégek egészen 41 400 Forintig.

Éppen ezért, nagyon át kell számolni, hogy melyik cafeteria elemmel jönnél ki a legjobban, hiszen minden résznek más az adója. Ha a munkahelyed felajánlja ezt a lehetőséget, akkor élj vele, mert így járhatsz a legjobban! Azonban azt is kérdezed meg a cégtől, hogy mely cafetereiához, milyen adó tartozik. Az adómentes egészségbiztosítás akár béren kívüli juttatás is lehet.

A weboldalon találhatsz egy táblázatot is, amelyben külön-külön fel vannak sorolva az idei évben adható munkáltatói juttatások. A táblázat tartalmazza a cafeteria típusát és az éves keretet is. Abban az esetben, hogyha Te is szeretnéd kihasználni az éves vagy a havi cafeteria keretét, amelyet a munkahelyed biztosít egészségbiztosításra, akkor beszélned kell a szakemberekkel. Az ebf.hu weboldal szakértői mindenben a segítségedre lesznek, ami a béren kívül juttatásokat illeti. Ha nem szeretnéd sem étkezésekre, sem szállásra költeni az adható cafeteriáját, akkor érdemes inkább az egészségbiztosításba beinvesztálni.

Nagyobb havi összeg esetén, ugyanis kiterjeszthető a biztosítás más lehetőségekre is. Például az alapbiztosítás nem tartalmazza a munkanélküli támogatást, amelyet már egy emelt verzió igen. A béren kívüli juttatások rengeteg családnak nyújtottak eddig segítséget a bevásárlások során. Azonban, ha egyedül élsz, akkor mindenképpen el kell gondolkodnod a váltáson. Arra figyelj oda, hogy egyáltalán nem egyforma a cégek által adható béren kívüli juttatások Áfa-ja. Az átcsoportosításokkal ugyanis akár havi 41.400 Forint is zsebedben maradhat. De ehhez jól kell cafeteriát választani.