Terepfutó cipő
Webáruház

A Dynafit Transalper terepfutó cipő választás ideális

A terepfutó cipő kiválasztása nem egyszerű, hiszen számos márka képviselteti magát a piacon. Rengeteg szempontot figyelembe kell venni vásárlás előtt, hiszen nem mindegy, hogy milyen változat mellett dönt. Egy terepfutó cipő a nehéz talajon történő futáshoz ideális választás. Azoknak, akik nem értenek a különféle sportfelszerelésekhez egy jó cipő megvásárlása igazi útvesztő lehet. Még egy tapasztalt futó is eltévedhet a manapság kapható lábbelik sokaságában.

Amennyiben Önnek is szüksége van egy új és megfelelően strapabíró modellre, akkor a nomadsport.eu weboldalra látogasson el! A honlapon számos remek márka megtalálható, amik közé tartozik a Dynafit Transalper is. Ez egy kifejezetten gyors és kényelmes lábbeli, ami alpesi terepre ideális. Ha szeretne könnyedén és megfelelően mozogni a hegyi szakaszokon is, akkor a Transalper GTX-et Önnek találták ki. Természetesen a terepfutó cipő kiválasztása hétvégi kirándulásokhoz is odafigyelést igényel. Az előbb említett modell, az erős és vízlepergető anyagának köszönhetően, esős időjáráskor is megállja a helyét.

A Transalper GTX miért jó választás?

Először is azért, mert rettentően kényelmes. Nem nyomja a lábujjakat, a bokát és megfelelő alátámasztást biztosít a lábaknak. Ha szeretne gyorsan közlekedni a hegyi szakaszokon is, akkor érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni a védelemre és a hatékony mozgásra. Lássuk, miért éri meg igazán a Dynafit Transalper GTX terepfutó cipő valójában!

– Kicsi a súlya, mindössze 360 gramm, így mindenkinek jó választás.

– Az alpesi kalandokhoz ideális, amit elsősorban az alacsony szabásának köszönhet. Ettől ugyanis a lábra tökéletesen illeszkedik.

– A TPU lábujjhegy megóvja a lábat a különböző ütődésektől, a szikláktól és a karcolásoktól, amiket az élesebb kövektől lehetne elszenvedni.

– Biztonságos tartást biztosít, még a hátsó résznél is, hiszen rendkívül erős átlós sarokerősítéssel látták el.

– A Climbing Zónának köszönhetően, tökéletes tapadást biztosít a hegyes és puha terepeken egyaránt.

– 98 %-ban újrahasznosított anyagból készült, így biztos lehet benne, hogy a gyártó odafigyelt a környezetvédelemre.

A férfi terepfutó cipő varrás nélkül készül.

Sokszor okoz gondot a sportolóknak, amikor egy lábbeli nem megfelelő illesztésekkel készül. Igazán kényelmetlen tud lenni, ha a lábfejet nyomják a különböző patentok és varrások. A fentiekben említett terepfutó cipő varrás nélküli légáteresztő mesh hálóval ellátott felső résszel készül. Továbbá, a vízálló rétegnek hála, a nagyobb esőzések során sem fog beázni. Természetesen sokszor előfordul, hogy a kirándulások alkalmával át kell kelni egy kisebb patakon. Ekkor is jó megoldás a Dynafit Transalper GTX cipő, hiszen olyan vastag és jól képzett anyagból készült, ami nem engedi át a nedvességet.

A speciális lábbeliben található talpbetét garantálja a biztonságosabb stabilitást. Ez a lábbeli hátsó részén lévő U-alakú kialakításnak köszönhető. Ha olyan szakaszhoz érkezne az útja során, ami egy kicsit felfelé haladósabb, akkor célszerű a fűzőt erősebbre húzni. Ezáltal a lábnak is jobb lesz a tartása és kényelmesebb lesz kaptatni. A terepfutó cipő fűzői nyúlékony, sztreccses anyagúak, így könnyebb eltenni ezeket, ha nem szeretne megbotlani bennük.

Egy terepfutó cipő megbízható és strapabíró.

Ezek a lábbelik sokkal erősebbek és időtállóbbak, hiszen nehezebb terepekre készülnek. Az aszfaltozott útnak is megvannak a hátrányai, mivel ez is koptatja a cipők talpát. Azonban a hegyi vagy alpesi útszakasz többféle terepviszonnyal nehezíti a túrázók kirándulását. Ha nem talált még a túrázáshoz megfelelő cipőt, akkor kérjen segítséget a Nomádsport szakembereitől! A sokéves tapasztalattal rendelkező kollégák ellátják megfelelő tippekkel és tanácsokkal ahhoz, hogy jó döntést tudjon hozni.

A terepfutó cipő kiválasztásánál elődleges szempont legyen a kényelem és az erősített anyag! Ha a talp vastagabb, az sem baj, hiszen a hegyekben rengeteg kisebb és nagyobb kő megtalálható, amik a vékonyabb lábbeliket képesek átszúrni, ezáltal pedig komolyabb sérülést is okozhatnak. Célszerű a terepre szánt cipőknél a zárt, gumiborítású talppal rendelkező kiviteleket előnyben részesíteni. Mindenképpen jó felépítésű, stabil lábbeli mellett kell dönteni!

Hogyan válasszon megfelelő méretet?

A láb pontos méreteit kell elsősorban alapul venni, amikor cipőt vásárol. Azonban előfordulhat, hogy olyan speciális lábbelit kell vásárolnia, aminél a zoknit is érdemes beleszámolni a méret kiválasztásánál. Ilyenek például a terepfutó cipő modellek is. Ha nem tudja, hogy miként válasszon futócipőt, akkor íme néhány tipp!

– A nap végén, inkább a délutáni órákban induljon el próbálni! Az ember lába ugyanis folyamatosan duzzad, így estére már nagyobb méretű.

– A próbánál mindig viseljen megfelelő vastagságú zoknit, lehetőleg olyan változatot, amit a futások során felvesz.

– Az a méret, ami pont jó, az egyáltalán nem tökéletes. A lábujjak előtt mindig kell lennie némi helynek, viszont a saroknak nem szabad mozognia. Gyakorlatilag milliméterekről beszélünk.

A Dynafit Transalper terepfutó cipő választás ideális bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva