Szolgáltatás

A kert díszei az egész nyáron virágzó évelő virágok

A nyár nemcsak a legmelegebb és legkellemetlenebb évszak a kertészek életében, hanem egyedülálló is a színes növények szempontjából. Az egész nyáron virágzó évelő virágok sokféle formában, színben és méretben gyönyörködtetnek. De nem minden kultúra büszkélkedik elhúzódó virágzási időtartammal, mert a forró napon gyorsan elszáradnak és egy szempillantás alatt eltűnnek a kert életéből.

Azonban a díszkert különleges fajtái között szerepelnek olyan egész nyáron virágzó évelő virágok, amelyek közel 3 hónapig virítanak. Ezek nemcsak „stabil” kompozíciókat hoznak létre, hanem leegyszerűsítik a kert gondozását is. A fent említett növények típusai között meg kell említeni a petúniát, a lobéliát, a bazsarózsát, a zsályát és a harangvirágot.

A szezonális növények június elejétől az első fagy beálltáig virágzanak. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az egész nyáron virágzó évelő virágok ára viszonylag magas, valamint fáradhatatlan gondoskodást igényelnek. A megfelelő fajták kiválasztása lehetővé teszi, hogy kora tavasztól késő őszig vonzó kertet hozzon létre.