Szolgáltatás

A boróka szükséges a gin előállításához

Igyunk gint
Igyunk gint

Mindenkinek megvan a kedvenc szeszesitala, amit szívesen fogyaszt egy fárasztó nap után, finom ebédet követően vagy hétvégén, amikor az embernek már semmi dolga, esetleg a barátaival együtt. Sokan előszeretettel döntenek a remek ízéről ismert gin mellett, amelyik abszolút egyedülálló ebben a tekintetben. Ez a szeszesital már a 11. században is ismert volt és akkor is szívesen fogyasztották ezt az emberek, főleg a mai Anglia, Wales, Skóciai és Írország területén.

Sikere mindenképp az egyedülálló ízének köszönhető. Ez az égetett alkoholos ital remekül alkalmazható koktélokhoz, de természetesen megállja a helyét önmagában is. Van, aki semmilyen ízesítés nélkül fogyasztja. A gin előállításában abszolút módon főszerep jut a borókabogyónak, illetve a megannyi semleges ízű alkoholpárlatnak.

Gyakran használnak különböző fűszereket is az előállításkor, azonban boróka mindenképp domináns szerephez kell jusson annak érdekében, hogy az egyedi íz megmaradjon. A gin alkoholtartalma pedig legalább 37,5%-os kell legyen.

A boróka szükséges a gin előállításához bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva