Szolgáltatás

A homokszóró alapos munkát végez

Hatásos a homokszóró
Hatásos a homokszóró

Az építőipar egyik nagy ellensége a fémfelületeket elborító rozsda. Ez ellen a modern technika különböző festékekkel védekezik. Mi történik azonban akkor, ha még a beépítés előtt már megtámadja az „ősellenség” a vázat? Ilyenkor jön szóba a homokszóró, ami gond nélkül megbirkózik ezzel a problémával. Egy magasnyomású készüléket kell elképzelnünk, amelyik apró, mindössze 0.2-0.8 mikron átmérőjű kvarc szemcséket fúj ki magából.

Hogyan teszi ezt meg? Nem levegővel, tehát, kell egy közeg, amelyikben ezek az elemek el vannak keverve, ez pedig a víz. Adott mennyiségű folyadékhoz adagolnak valamennyi anyagot és a homokszóró ezt használja fel a munka során. Az erős nyomással kilövellő szemcsék olyan súroló hatást fejtenek ki, aminek szinte semmilyen lerakódás nem képes ellenállni.

A fémfelületek mellett, amelyekről a korróziót és a már régi festéket is el lehet távolítani, a betonfalakról a graffitiket is pillanatok alatt lemoshatjuk. A homokszóró így kimondottan hasznos felszerelés, ami nagyon sok helyen könnyedén és előnyösen használható.