Szolgáltatás

A vegyestüzelésű lemezkazán előnyei

Lemezkazán
Lemezkazán

A családi házak esetén, igen sokféle fűtési rendszer közül választhatunk. Nem árt már az építkezésnél eldönteni, hogy milyen megoldást szeretnénk, hiszen akkor már annak megfelelően alakíthatjuk ki a helyiségeket.

A lemezkazán jó megoldás lehet a kisebb és a nagyobb házak esetén, hiszen ezekből a berendezésekből több méret létezik. Vannak kisebb teljesítménnyel rendelkezők és olyanok, amelyek egy egészen nagy családi ház fűtését is képesek megoldani.

A lemezkazán, mint ahogyan a neve is mutatja, jó minőségű acéllemezekből van összerakva. Az acéllemezek vastagsága változó lehet kazánonként. Ez meghatározhatja a berendezés fűtési teljesítményét. A vastagabb lemezekből készült kazánok nehezebben melegednek fel ugyan, de sokkal tovább is tartják a hőt.

A lemezkazán előnyei között érdemes megemlíteni, hogy ezekben igen sokféle fűtőanyag használható. Fa, szén és egyéb szilárd tüzelőanyagot is égethetünk ezekben a fűtőtestekben. A nagyméretű égésterek, amivel a legtöbb lemezkazán rendelkezik, lehetővé teszik a nagyobb tüzelőanyagok égetését is.