valknut
Webáruház

Valknut a mai világban

valknut
Valknut nyaklánc

Az ősi északi mitológia motívumai ma is felfedezhetőek, no nem annyira a hitvilágban, de a divat területén mindenképpen. Nagyon sok ékszeren megjelenik például a Valknut szimbólum, amit általában még azok is ismernek, akik nem érdekeltek a vikingek történelmében és a róluk szóló filmeket, sorozatokat sem látták.

Ugyanis a Valknut az egyik legismertebb ábra, ami fennmaradt az északi népektől, akik talizmánként viselték magukon ezt, a gonosz elleni védelem miatt. Az egymásba fonódó háromszögek a holtakat, az élőket és az isteneket szimbolizálják, a csúcsai pedig azt a 9 világot, amelyek ezekhez köthetőek és az általuk alkotott megbonthatatlan egységet.

Amennyiben tetszenek Önnek a Valknut-hoz fűződő történetek, vagy egyszerűen csak maga a motívum varázsolta el, akkor tudnia kell, hogy a vikingshop.hu oldalon bármikor rendelhet egy kiegészítőt, amin ez szerepel. Sőt, itt a Valknut mellett, Mjölnir, Vegvisir és Fenrir karkötőket, nyakláncot szintén találhat, amennyiben ezek jobban tetszenének és/vagy többfélét is szeretne vásárolni.

Valknut a mai világban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva