Vásárlás

A tanzanit Tanzániából származik

Tenyésztett gyöngy fülbevaló

1967-ben különleges esemény történt Tanzániában. Találtak egy gyönyörű, kék színben játszó követ a Kilimandzsáró közelében. A tanzanit nevet kapta, a származási országára utalva. Állandóan változtatja a színét attól függően, hogyan esik rá a fény. A hagyományos izzók alatt inkább lilának tűnik, a floureszkálás következtében pedig inkább kéknek látszik. Mivel nagyon ritka, ezért igen értékesnek számít. Magyarországon még viszonylag kevesen ismerik, pedig érdemes lenne odafigyelni rá.

Tanácsos a mélyebb színnel rendelkező változatát előnyben részesíteni, mert ez a jó minőségről árulkodik. A tanzanit mesterséges hőkezelésen esik át annak érdekében, hogy fel lehessen használni az ékszerek készítésénél. A tisztaság is rengeteget számít a kiválasztásánál. Az a legelőnyösebb, ha a kombinálása fehérarannyal történik, mert a semleges, világos szín nem tereli el a figyelmet a tanzanit gyönyörű, kék színéről. Érdemes sietni a vásárlással, hiszen nem lehet tudni, hogy mekkora mennyiséget rejt még belőle a Föld.

Egyesek azzal riogatnak, hogy már csak néhány évtized van hátra a készletek kimerüléséig. Ezt nem lehet előre tudni, tehát aki vásárolni szeretne, az minél hamarabb keresse fel a White&Black Jewellery weboldalát. Most éppen akciós a tenyésztett gyöngy fülbevaló, ami valószínűleg sokaknak mozgatja meg a fantáziáját. Nem mindegy, hogy valaki édes- vagy sósvízi verziót vásárol. Az előbbi típusnak a létrejöttére csupán néhány évet kell várni. A tenyésztés a legtöbbször Kínában történik. A sósvízi változat inkább Délkelet-Ázsiából származik, és sokkal több időre van szükség a kiformálódására.

A tenyésztett gyöngy fülbevaló kizárólag a legkiválóbb alapanyagok felhasználásával készült, ezért fantasztikusan néz ki. A hölgyek szava biztosan eláll, ha megpillantják a kínálatban. Fülbe dugható, illetve lógós változatban is megvásárolható. Nem ritka az sem, hogy arannyal vagy gyémántokkal van díszítve. A tenyésztett gyöngy fülbevaló tökéletes ajándék egy olyan nőnek, aki imádja a gyönyörű és értékes ékszereket.