Vásárlás

Őszintén a laktózérzékenységről: mit tudunk róla?

Laktózérzékenység
Laktózérzékenység

A kutatásoknak köszönhetően, már egészen sok információ áll a rendelkezésünkre a laktózérzékenység kapcsán. Sajnos, ez a betegség egyre gyakrabban fordul elő, ezért érdemes róla információkat gyűjteni.

Ha valakinek panaszai vannak a tejtartalmú ételek és italok fogyasztása után, akkor elképzelhető, hogy laktózérzékenységben szenved. Gyanúra adhat okot a hasmenés és a görcsölés is. Ma már többféle módszer létezik a diagnózis felállítására, ezért viszonylag hamar kiderül, hogy tényleg a tejcukor lebontásának képtelensége okozza-e a gondokat.

Ha igen, akkor át kell alakítani az étrendet és le kell mondani a tejtermékek fogyasztásáról. Tiltólistára kerül a tej, a vaj, az ömlesztett sajt és a tejföl. Természetesen, azt is meg kell vizsgálni, hogy milyen tűrőképességgel rendelkezik a szervezet.

Vannak, akiknél nem okoz gondot a joghurt, a túró vagy a kefir elfogyasztása. Érdemes beszerezni egy táblázatot is, hogy kiderülhessen, milyen ételeket szabad enniük a laktózérzékenyeknek. Nem kell aggódni, hiszen ezekből a hozzávalókból is nagyon ízletes fogásokat lehet készíteni!