Egészség

Nagy sikernek örvend az esztétikus fogtömés

Esztétikus fogtömés

A kíváncsiskodó gyermekeknek talán rendkívül furcsának tűnhet, ha a nagyszülők szájában, beszéd közben valamilyen ékesen fénylő darab csillan meg. A korábbi időkben sajnos nem volt lehetőség az esztétikus fogtömés igénybevételére, helyette egyéb anyagokat használtak a szuvas fogak ápolására.

Az esztétikus fogtömés tulajdonképpen az amalgám tömést váltja fel. Ez utóbbi korábban szintén nagy sikernek örvendett, hiszen aligha volt egyéb matéria, amivel neki lehetett volna látni a terápiának, tehát a pici, megfertőződött lyukakat ezzel tömték be.

Az esztétikus fogtömés manapság már teljesen biztonságos módon megy végbe és utólag sem vált ki semmilyen káros hatást az egészségre, mivel kompozit részekből készül. A beavatkozás tulajdonképpen helyi érzéstelenítéssel indul, majd ha megkezdődött a zsibbadás, akkor neki lehet látni az oda nem tartozó ételmaradékok, vírusok eltűntetésének, eltakarításának.

Ezek után, a megmaradt gödröt fel kell tölteni. A tömés mindig olyan árnyalatból készül, amelyik igazán passzol a fogsor tónusához. A fogtömés ár voltaképpen számottevő tényezőtől függ. Egyes fogászati rendelőkben lehetséges, hogy alacsonyabb áron teszik elérhetővé eme szolgáltatást, másutt pedig magasabb díjakon vállalják el.

Azonban teljesen bizonyos, hogy a szájüregben végzett közbenjárások tarifáin nem tanácsos spórolni, hiszen a pénztárcabarát árak nem feltétlenül sugallnak magas színvonalat is. A fogtömés ár a felhasznált tömőanyag minőségétől és mennyiségétől függ. A XI. kerületben működő Etele Dental díjszabása nem jelenik meg nyilvánosan is a www.fogászat11kerület.hu honlapon, azonban ez nem zárja ki az informálódás lehetőségét.

Az említett weblapon a páciensnek be kell pötyögnie személyes elérhetőségét, nyilvánvalóan a telefonszámát és az e-mail címét is, majd a csapat egyik kijelölt tagja igyekszik a lehető leghamarabb kapcsolatba lépni a beteggel. Telefonos úton lehetőség van a fogtömés ár megkérdezése mellett, időpont egyeztetésre is. A fogtömés díja diákoknak, illetve nyugdíjasoknak kedvezményes.