Szolgáltatás

Hét tipp a diákmunka elvállalása előtt

Diákmunka
Diákmunka

Mivel sok diák vadászik valamilyen munkára a nyári szünetben, ezért fontos, hogy a tanulók segítséget kapjanak a munkavállalással kapcsolatban. Először azt kell megemlíteni, hogy alaposan meg kell nézni, hogy melyik diákszövetkezethez adja be az ember a jelentkezését.

A gyanús cégeknél inkább nem szabad pályázni, mert ez komoly problémákat szülhet a későbbiekben (forrás: diakmunka.pannonwork.hu). Ha valamilyen állás megtetszik a jelentkezőknek, akkor alaposan el kell olvasni, hogy mik a munka követelményei,

nehogy később meglepetés érje az embert. Az is fontos, hogy csak akkor érdemes az önéletrajzot beküldeni, ha az ember az összes kritériumnak megfelel az állással kapcsolatban.

Hasznos lehet, ha személyesen vagy telefonon is érdeklődik a diákmunkával kapcsolatban, mert ez jó pont lehet a felvételiztetők szempontjából (forrás: diakmunka.pannonwork.hu). Ha valakit behívtak interjúra, akkor mindenképpen pontosan kell érkeznie és ajánlatos elegáns ruhában, ápoltan megjelenni az eseményen.

A felvételin minden kérdést fel kell tenni, ami valamilyen okból nem tisztázott a munkával kapcsolatban. Készülni kell arra is, hogy előfordulhat, hogy a cég valamilyen tesztnek veti alá az illetőt a feladatával kapcsolatban, érdemes tehát az alapvető információkat begyűjteni a munkakör tekintetében (forrás: diakmunka.pannonwork.hu).

A Pannonwork Iskolaszövetkezet természetesen mindenfajta támogatást megad a pályázók részére a munkavállalással kapcsolatban, ezért tőlük nyugodtan lehet segítséget kérni ebből a szempontból is.

Hét tipp a diákmunka elvállalása előtt bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva