Internet,  Vásárlás

Dropshipping webáruház alacsony költségekkel

Webáruház fejlesztés

A klasszikus webshop működési alapelvét nagyjából mindenki ismeri. Azonban létezik egy másik felállás is, ami még a 2000-es évek elején az USA-ból indult, azonban mára már az egész világon elterjedt.

Ez nem más, mint a dropshipping webáruház, ami számos előnyt jelent a tulajdonosának, illetve az ügyfeleknek is. A klasszikus forma esetén, a webshop a beszállítótól vásárol és ezzel készleteket halmoz fel, amiket ezután megpróbál értékesíteni. Azonban a dropshipping webáruház azon az alapelven működik, hogy a webshop csupán egy amolyan közvetítő szerepet tölt be.

Az ügyfél fizet a dropshipping webáruháznak, az fizet a beszállítónak, ami ezután kiszállítja a terméket az ügyfélnek. Hogy mi ebben a jó? Például az, hogy így nincs szükség készletekre, raktárhelyiség bérlésére.

Nem lesznek megmaradt termékek, amelyektől esetleg csak nehezen lehet megszabadulni, például veszteségesen az alacsony leárazás miatt. Mivel a dropshipping webáruház csak közvetítő szerepet tölt be, ezért a működtetése nincs helyhez kötve és a nagykereskedéstől olcsóbban lehet beszerezni a termékeket.