gyapjú fonal
Webáruház

Aplaka vagy birka gyapjú fonal?

Akár kötünk, akár horgolunk, a foglalkozás alapja a fonal. A kínálat hatalmas. A webshopokban szín, finomság, alapanyag szerint válogathatunk. Az egyik legkedveltebb a gyapjú fonal, azok közül is a merinói juh gyapjújából készült. A legfinomabb szálú fonalak egyike. Puha, kényelmes ruhákat, kispárnát horgolhatunk belőle.

Népszerű a selyemhernyó gubójából előállított selyem fonal és a pamut is. Utóbbiból légáteresztő textíliákat készíthetünk, amelyek ideálisak a nyári időszakban. A mercerizált pamut mercerizálási kezelésnek alávetett fonal. A folyamat által fényesebb, erősebb, könnyebben festhető és ellenállóbb, formatartóbb a hagyományosnál. Az alpaka állatról lenyírt szőrből készült fonal igen hasonló a gyapjú fonalhoz. Nagyon puha és strapabíró.

Többféle árnyalatban kapható, de megtaláljuk az állat természetes színében is. Akár gyapjú fonalat, akár selymet választunk a foglalkozáshoz, a lényeg, hogy örömünket leljük a tevékenységben. A kézimunkás blogok inspirációkat nyújtanak az alkotáshoz.

Aplaka vagy birka gyapjú fonal? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva