napelem rendszerek
Szolgáltatás

A napelem rendszerek térhódítása nem véletlen

napelem rendszerek
Napelem rendszerek

A megújuló energiaforrások és az azokat kiaknázó berendezések a jövőt jelentik. Hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a napelem rendszerek. Térhódításuk nem meglepő, hiszen olyan előnyökkel rendelkeznek, amiket a régi szerkezetek nem képesek biztosítani. Ugye első helyen van, hogy a Nap energiája korlátlan mennyiségben áll rendelkezésre. Egy olyan kimeríthetetlen energiaforrásról van szó, amit a korszerű napelem rendszerek még felhős időben is hasznosítani tudnak. Sőt, ha az energiatermelés során plusz energiát is sikerül előállítani, akkor az áramszolgáltató fizetni fog.

Nyilván a korszerűbb berendezéseknél már az akkumulátor is adott, ami segít elraktározni ezt későbbi felhasználásra. Persze a napelemek pozitívumai nem állnak meg itt. A 21. században a másik fontos érv a napelem rendszerek mellett a tisztaságban, természetességben és környezetbarát jellegben van. A használat során nincs károsanyag-kibocsátás, aminek köszönhetően az energia-hatékonyság és költségcsökkentés mellett, a környezetre is vigyázni lehet. A modern berendezések egyszeri beruházást igényelnek úgy, hogy a karbantartási költség elenyésző. Így 30 évig is hibátlanul képesek működni, biztosítva a befektetés gyors megtérülését.

Rengetegen döntenek a Prémium Napelem cég mellett, aminek egyik megbízható partnere a fejlődésre törekvő Óbudai Egyetem. Az együttműködés eredménye a napelemes autótöltő lett, újrahasznosított elektromos autók akkumulátoraival. A Solar Carport nevet viselő termék nemcsak megújuló áramot nyújt, amit aztán mobilitásra használhatnak a járgányok, de számos egyéb előnnyel is rendelkezik.

Például ez képes árnyékot biztosítani parkolás közben. A cég és az Óbudai Egyetem méltán lehet büszke erre a nemzetközi szinten is újdonságnak számító találmányra. Az egyediséget igazolja, hogy a szerkezet kiegészül egy újrahasznosított elektromos autó akkumulátorral. Az Óbudai Egyetem erre a területre fókuszált törekvései érthetőek, hiszen az elektromos gépkocsik szegmense nem csupán Európa nyugati országaiban, de Magyarországon is egy dinamikusan fejlődő iparággá nőtte ki magát.