keserű likőr
Webáruház

A keserű likőr hazánkban is előkelő

Számos olyan népcsoport létezik, ahol az italfogyasztásnak igazi kultúrája van. Ilyenek például a vodkával koccintó oroszok vagy a szakét rendszeresen fogyasztó japánok. A keserű likőr hazánkban is előkelő helyet foglal el az alkoholos italok sorában. Nem véletlen, hiszen a cukorral és a különböző gyógynövényekkel társított szesz, aromás ízvilággal rendelkezik.

Ezen italfajtának az alkoholtartalma alacsonyabb, maximum 15%. A növényi likőrök vagy az ánizsos párlatok kimondottan édesek, így desszertek mellé nem ajánlottak. Viszont egy könnyebb vacsorának vagy valamilyen húsételnek kiváló kísérői lehetnek. A keserű likőr korai feljegyzések alapján a 14. században jelent meg, ám azóta sokat változott az elkészítésének módja.

A fűszerek és az aroma miatt felhasznált növények halmaza is szélesebb lett. Gondoljon csak bele, hogy a közismert Jagermeister például ánizst is tartalmaz, amitől sokkal elfogadhatóbb az íze, mint például egy vermutnak. Ez utóbbi ugyanis egyfajta bor, amelynek egyik alkotóeleme a keserű likőr.

A keserű likőr hazánkban is előkelő bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva