Saját testsúlyos edzés
Egészség

Saját testsúlyos edzés otthon: 5 alapszabály kezdőknek

A legtöbben úgy gondolják, hogy csak konditeremben érhetik el az áhított jó alakot, pedig az otthoni edzések is hozhatnak legalább olyan jó eredményt. Persze csak kellő kitartással, illetve rendszeresen végzett gyakorlatokkal érhetjük el a célunkat, illetve az sem mindegy, miként kezdünk hozzá. A www.intenset.hu linkre kattintva ezt is megtudhatod. Alapszabályként mondható el az, hogy edzés előtt legalább 1 órával ajánlott enni valamit, ugyanis éhesen nem lehet rendesen edzeni.

Továbbá, a bemelegítésre nagy figyelmet kell szentelni, mert ennek elmulasztása sérülést okozhat és a tested is kisebb hatékonysággal dolgozik. Célszerű, ha mindig használsz valamilyen új technikát, eszközt, hogy ne csak rutinból végezd az edzéseket. Ajánlott emelni a gyakorlatok ismétlésszámát, valamint változtatni a mozdulatokon. Jó, ha mindennap megtervezed az edzésformát, ha pontosan tudod, hogy milyen izomcsoportokat szeretnél megdolgoztatni. Az edzések legfontosabb része a nyújtás, amivel elkerülheted a sérülésveszélyt és a nagyobb izomlázat is.

Az otthoni saját testsúlyos edzés azért is optimális ebben a rohanó világban, mert abban az órában végezhető, amikor időnk van rá. Bármennyire zsúfoltak is a napjaink, azért néhány percet mégis találunk arra, hogy elvégezzük a hasznos gyakorlatokat. Érdemes kipróbálni az Intenset edzéstervet és diétát, ami 12 hétig tart. Ezt a programot szakember állította össze, dietetikusok bevonásával és modern táplálkozástudományi elvek nyomán.

A megfelelő diéta rendkívül fontos, mivel hiába edzenénk, ha a táplálkozásunkra nem figyelünk oda, így annyit és azt eszünk, ami éppen jólesik. Az Intenset program betartása nem lesz nehéz, senki nem fog éhezni, ha a megfelelő időben és ételeket fogyasztja. Az otthoni edzés másik nagy előnye, hogy egyáltalán nem kerül pénzbe. Az Intenset edzésterv pedig biztosítja, hogy a napi rutinon belül olyan tréningprogramot végezhessünk, ami rövid idő alatt átmozgatja az egész testet. A legjobb eszköz ahhoz, hogy egészségesebbé, formásabbá válhass.