Szauna

Miért hasznos a szaunázás?

A szaunázásnak számtalan jó hatása van

A reklámok gyakran ajánlanak olyan termékeket, amelyek segítségével úgy lehet fogyni, hogy közben nem kell semmit tenni, csak feküdni a kanapén. Ezeknek a hatása olykor megkérdőjelezhető.

Viszont tényleg létezik olyasmi, ami úgy regenerálja testünket, bőrünket, sőt, fogyaszt is, hogy közben nem kell fizikai mozgást végeznünk, ez a szaunázás. Egyes kultúrákban már évszázadokkal ezelőtt is éltek ezzel a lehetőséggel, hiszen egyszerre van jó hatással a testre és a lélekre is. A titok abban rejlik, hogy a szokatlanul magas hőmérséklet hatására elindulnak bizonyos folyamatok, amelyeknek köszönhetően sok méreganyagtól és kalóriától megszabadulunk a szaunázás által. Felgyorsul a vérkeringés, így gyorsabban gyógyulnak például a nyílt sebek, kitágulnak a pórusok, elindul a verejtékezés és ennek eredményeképpen sok méreganyag távozik a testből.

Ezért tapasztalható az, hogy szaunázás után a bőr sokkal tisztább, szebb. Közben pedig nem kell egyebet tennünk, mint kényelmesen elnyújtózni és lehet olvasni, zenét hallgatni vagy egyszerűen csak „lenni”.