Szolgáltatás

Az Olajág Otthonok őszi divatajánlata időseknek

Őszi divattippek időseknek

Az Olajág Otthonokban élő lakókat – hasonlóan az otthonokon kívül élő igényes idősekhez – foglalkoztatja a divat, hiszen egy-egy ünnepi alkalomra csinosan felöltözni vagy akár a hétköznapokat egy divatos szettel feldobni, mindenki számára fontos téma.

Ősszel az idősotthon lakói is előveszik a meleg nyári napokra elcsomagolt melegebb ruhákat. Divatosan öltözködni nem jelenti azt, hogy minden ruhadarabot le kell cserélni – vélekednek az öregek otthonának lakói. Elégséges sok esetben, ha egy-egy szép kiegészítővel, sállal, gyöngysorral feldobjuk a ruházatunkat. Magunkra ölthetünk szoknyát, nadrágot, amelyből a szövet a legjobb választás. Ehhez viselhetünk blúzt, de hűvös időben ismét bátran nyúlhatunk a magasított, illetve garbó nyakú felsőrészekhez, ezek nemcsak praktikusak és kellemesek, de az aktuális trendbe is remekül illeszthetőek.

Ahogy az idősotthonok lakói is teszik, nyugodtan húzzunk a szoknyához harisnyát, harisnyanadrágot, hiszen a harisnya örök darab! Kerüljük azonban a színes darabokat, viseljünk testszínűt, szürkét, barnát.

A szakemberek szerint idén ősszel kimondottan divatos lesz a csipke viselete, akár a fehér különböző árnyalataiban is bátran hordhatjuk, hiszen ma már nem csupán a mennyasszonyok kiváltsága ennek a textíliának a fehérben történő alkalmazása. A kék szín bizonyos árnyalatai, valamint a drapp és szürke színek szintén divatosak az idei őszi szezonban.

A kendő megmarad remek, divatos kiegészítőnek, amelyet különböző módon köthetünk meg a nyakunkon. Kalapból a nem túl nagy, kerek karima ajánlott. Az elütő, élénk szín mindkét kiegészítő esetén kerülendő a friss divattrendek alapján.

Ékszerek tekintetében a gyöngysorok, illetve gyönggyel díszített gyűrűk, fülbevalók viselete igen jó egyensúlyt képes teremteni egy diszkrét öltözékkel társítva. A gyöngy idén újra divat, tökéletesen fog mutatni egy újabb Olajág Otthonos rendezvényen.