Vásárlás

A hólyaggyulladás okairól egyszerűen

Hólyaggyulladás
Hólyaggyulladás

Az emberi test működése nagyon összetett, ezért nem könnyű egyszerűen elmagyarázni az élettani folyamatokat. Azonban, a jelen cikkben megpróbáljuk érthetően körülírni a hólyaggyulladás okait.

A vesével kell kezdenünk a magyarázatot, hiszen itt történik meg a test számára szükségtelen anyagok kiválasztása, amelyek ezután a húgyhólyagba kerülnek. Sajnos ezek a vegyületek akár ártalmasak is lehetnek, ezért jó, hogy a szerv falát az úgynevezett GAG-réteg védi.

A hólyaggyulladás könnyen megjelenhet, ha a glukozaminoglikán molekulákból felépülő réteg károsodik, hiszen így a vizeletben lévő kórokozók képesek mélyebbre jutni. Felmerülhet a kérdés, hogyan lehet ezt a gondot helyrehozni? A hólyaggyulladás mérséklődhet a hialuronsavat tartalmazó Cystistat nevű készítménynek köszönhetően.

Így lehetőség nyílik a GAG-réteg helyreállítására, és az irritáló anyagok nem okoznak majd megbetegedést. A készítmény abban az esetben is képes segíteni, ha a hólyaggyulladást tényleg a szerv legfelső rétegének hiányossága okozza. Ennek tükrében érdemes kivizsgálást kérni az alkalmazás előtt.