Bárki elsajátíthatja a kenyérsütés lépéseit
Libor Mária a makói házipék és híres gasztroblogger még több rajongót és követőt szerzett az idén augusztusban kiadott „Limara Péksége: Házi pékek alapkönyve” című szakácskönyvével. Egy olyan elkötelezett házipékkel van dolgunk, aki inspirál és buzdít mindenkit, hogy ismerje meg és fedezze fel az otthoni sütés varázsát. Érdemes megtanulni a kenyérsütés lépéseit, mert nemcsak lisztet, vizet, élesztőt és sót fog tartalmazni a kenyerünk, hanem a türelmünket és a szeretetünket is amit beleadunk. Limara, ahogy legtöbben ismerik, azt vallja a kenyérsütésről, hogy az egy szeretetteljes feladat kell legyen, szerinte a kelt tésztának is lelke van, ami hálás ha megfelelően bánunk vele.
A bánásmódon kívül szükséges még egy jó recept és az alapanyagok. Könyve első fejezetében végigvezet a kenyérsütés 12 lépésén, részletesen leírja és képekkel illusztrálja, így mindenki számára könnyen elsajátítható. Libor Mária nem feledkezett meg a finomságokról sem, hiszen könyve további fejezeteiben kalács, fánk, kifli, zsemle, édesség, sósság, perec, pogácsareceptek sokasága lepi meg az olvasót. Akár tapasztalt házipék, akár kezdő, biztosan talál benne valami újat és különlegest.